Skip to main content

IS DE TIJD DIE WE NOG HEBBEN!

Het Nederland van de 21e eeuw is een cultureel diverse samenleving van mensen uit alle hoeken van de wereld. 17 miljoen mensen op dit kleine stukje aarde. Volgens statistieken werd deze mijlpaal gehaald met de geboorte van een kind met een Poolse achtergrond. Iedereen is van Nederland en Nederland is van iedereen.

Missie en Visie

Omroep X wil als omroep alle journalistieke middelen die voor handen zijn inzetten om de politiek Zwarte Nederlanders weer geïnteresseerd doen raken in het publieke bestel. Omroep X doet dit door programma’s te maken die ongemakkelijke gesprekken en onderwerpen niet uit de weg te gaan. We doen dit op een intelligente en doordachte manier. Duidelijk maar altijd met respect. Omroep X weet door de jaren lange ervaring precies wat het is om geridiculiseerd en gemarginaliseerd te worden en hanteert alle door de wet toegestane middelen om een plek te krijgen om invloed te kunnen uit oefenen daar waar de beslissingen genomen worden.

Onze primaire levenshouding is die van de leeuw die niet gedood is tijdens de jacht en daardoor sterker geworden is in het overleven. Omroep X gelooft in een gelijke uitgangspositie zoals omschreven in Artikel 1 van de grondwet.

Het aanbod van Omroep X

is helder en oorspronkelijk. Aansprekende reportages, portretten, documentaires, talkshows & debatten. Maar ook human interest programma’s, die dieper graven, en drama. Kwaliteit, zonder loze pretentie met een breed wereldperspectief. Programma’s met oog voor de verschillende bevolkingsgroepen, het verschil tussen statistiek en beleving, vraagstukken rondom de rechtstaat en veiligheid, economische hangijzers en ruimtelijke ordening. Daarnaast maken we luchtige amusement over en met Nederlandse sterren, die hardnekkig worden genegeerd door de media, maar miljoenen hits krijgen via social media. We luisteren ook naar de suggesties die onze leden, kijkers, luisteraars en online gebruikers aandragen. Omroep X streeft naar meer kwaliteit, pluriformiteit, en impact.

Meer culturen weten altijd meer! Wanneer de kennis van culturen zich mengt wordt iedereen er beter van. Omroep X maakt de bijdrage van culturen in Nederland zichtbaar. Wie het goede deelt, maakt daar meer van!

politiek zwart

Wanneer je het normaal vindt om met meerdere culturen samen te leven, ben je politiek Zwart!

‘The people we write for are the people we fight for.” Ambalavaner Sivanandan

Share this:

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio