Skip to main content

MET ONZE ERVARING EN UW LIDMAATSCHAP KOMEN WIJ ER

OVER OMROEP X

Omroep X is het nieuwe progressieve inclusieve fenomeen binnen het publiek bestel dat de representatie borgt van het deel van de Nederlandse samenleving, dat zich nu niet of nauwelijks herkent binnen dit bestel; een omroep die met haar programma’s kan helpen om het ongemak weg nemen bij lastige onderwerpen, bij de thema’s die opborrelen in een veranderende wereld en, die de realiteit van nu in al haar facetten kan terugbrengen in alle huiskamers. Wars van stigma’s en frames.

Omroep X – de ideale MiX Een miX van culturen, verhalen, historie die Nederland maakt tot wat het nu is: een land waar de X generatie zich niet laat vatten in beperkende definities. X is de kruising van onze samenleving en geeft een platform aan de diversiteit van onze identiteit.

X is de oudste handtekening van de mens, en ook het teken waarmee vermenigvuldigd wordt. En ja, het is ook een ode aan de X van Malcolm die daarmee zijn slavennaam ‘Little’ maskeerde.

Omroep X wil als omroep alle journalistieke middelen die voor handen zijn inzetten om de politiek Zwarte Nederlanders weer geïnteresseerd doen raken in het publieke bestel. Omroep X doet dit door programma’s te maken die ongemakkelijke gesprekken en onderwerpen niet uit de weg te gaan. We doen dit op een intelligente en doordachte manier. Duidelijk maar altijd met respect. Omroep X weet door de jaren lange ervaring precies wat het is om geridiculiseerd en gemarginaliseerd te worden en hanteert alle door de wet toegestane middelen om een plek te krijgen om invloed te kunnen uit oefenen daar waar de beslissingen genomen worden.

Onze primaire levenshouding is die van de leeuw die niet gedood is tijdens de jacht en daardoor sterker geworden is in het overleven. Omroep X gelooft in een gelijke uitgangspositie zoals omschreven in Artikel 1 van de grondwet.

X is de factor die niemand precies kan omschrijven maar geweldig is te hebben.

Omroep X streeft naar meer kwaliteit, pluriformiteit, en impact.

Meer culturen weten altijd meer! Wanneer de kennis van culturen zich mengt wordt iedereen er beter van. Omroep X maakt de bijdrage van culturen in Nederland zichtbaar. Wie het goede deelt, maakt daar meer van!

Omroep X, vermenigvuldigt door te delen!

Omroep X – daar word je rijk van!

Het aanbod van Omroep X is helder en oorspronkelijk. Aansprekende reportages, portretten, documentaires, talkshows & debatten. Maar ook human interest programma’s, die dieper graven, en drama. Kwaliteit, zonder loze pretentie met een breed wereldperspectief. Programma’s met oog voor de verschillende bevolkingsgroepen, het verschil tussen statistiek en beleving, vraagstukken rondom de rechtstaat en veiligheid, economische hangijzers en ruimtelijke ordening. Daarnaast maken we luchtige amusement over en met Nederlandse sterren, die hardnekkig worden genegeerd door de media, maar miljoenen hits krijgen via social media. We luisteren ook naar de suggesties die onze leden, kijkers, luisteraars en online gebruikers aandragen.

KOSTER & FORSTER – ervaren mediamakers

VAN BIJ LOBITH TOT VOORBIJ LOBITH

Omroep X is niet zomaar een nieuwkomer aan het mediafirmament in Nederland. De programmamakers waarop de aspirant-omroep zich kan beroepen hebben een stevige CV. Zo heeft Ivette Forster Bij Lobith (VPRO), Jules Unlimited (VARA, 8 jaar) en verschillende lange documentaires op haar naam staan. Guilly Koster ging rechtstreeks uit de Media Academie schoolbanken regelrecht naar een eindredacteurschap bij de VPRO. Met programma’s als ‘Bij Lobith’, ‘Massiv'(Human) en ‘Boter, Kaas & Eieren’ (MTNL/RVU) mag Koster zich een gerenommeerd programmamaker noemen.

schrijf je in voor de omroep x nieuwsbrief

BLIJF OP DE HOOGTE!

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio