Skip to main content

Vragen & Antwoorden

Omroep X zou het bijzonder jammer vinden als u uw lidmaatschap zou opzeggen omdat wij iedere cent gebruiken om televisie te maken die de diversiteit in Nederland en in de wereld zichtbaar maakt. Radio & Televisie maken kost geld. Toch respecteren wij uw beslissing en zijn u dankbaar dat u ons in eerste instantie wel gesteund heeft.

U kunt uw lidmaatschap opzeggen door een mailtje te sturen naar: ledenadministratie@omroepx.tv

Onze maatschappij is divers. Dat zien wij onvoldoende terug op TV en andere publieke media.
Omroep X vindt dat dit anders moet. Omroep X gelooft dat om gezien te worden, je te zien moet zijn.

Omroep X werkt vóór en achter de schermen met makers & presentatoren die begrijpen dat onze maatschappij divers is, en dat we dat onvoldoende terug zien op TV. Ons geluid en beeld worden daardoor anders. Omroep X geeft nieuwe makers een kans.  

Verschillende onderzoeken, waaronder dat van de NPO ombudsman in 2018, hebben vastgesteld dat er een problematisch gebrek aan (etnische) diversiteit is in het publieke media-aanbod.

Wij hebben onze eigen missie die wij met onze achterban willen verwezenlijken. Samenwerkingen sluiten wij niet uit.

X is het teken waarmee wij vermenigvuldigen en een zoen uitbeelden.
X is ook de enige chromosoom die ieder mens heeft.
X is de factor die niemand precies kan omschrijven maar geweldig is te hebben.
X is de oudste handtekening van de mens. En ja, het is ook een ode aan de X van Malcolm die daarmee zijn slavennaam ‘Little’ maskeerde.

Omroep X is voor iedereen die ‘politiek zwart’ is.
Zoals Socialisten zich ‘Rood’, de Liberalen zich ‘Blauw’ en de Milieu-bewusten zich ‘Groen’ noemen, is ‘Zwart’ de politieke kleur van mensen die zich herkennen in een gezonde cultureel diverse maatschappij. Een maatschappij waarin de tomaat, de tomaat mag blijven, de ui de ui en de komkommer de komkommer en SAMEN op gelijkwaardige basis de salade gevormd wordt.

Nee, je kunt alleen lid worden als je Nederland woont en ingeschreven staat.

Guilly Koster & Ivette Forster, oud genoeg om te besturen en jong genoeg om te weten wat er speelt!
Guilly en Ivette zijn de eerste zwarte presentatoren met een eigen talkshow op de Nederlandse televisie (Bij Lobith 1988/VPRO)
Met omroep X zetten zij hun ervaring en kennis op mediagebied in om een positieve bijdrage te leveren aan de beeldvorming van onze moderne Nederlandse maatschappij. Klik hier voor het bestuur.

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio