Skip to main content

Omroep X

Missie en Visie

Omroep X wil als omroep alle journalistieke middelen die voor handen zijn inzetten om de politiek Zwarte Nederlanders weer geïnteresseerd doen raken in het publieke bestel. Omroep X doet dit door programma’s te maken die ongemakkelijke gesprekken en onderwerpen niet uit de weg te gaan. We doen dit op een intelligente en doordachte manier. Duidelijk maar altijd met respect. Omroep X weet door de jaren lange ervaring precies wat het is om geridiculiseerd en gemarginaliseerd te worden en hanteert alle door de wet toegestane middelen om een plek te krijgen om invloed te kunnen uit oefenen daar waar de beslissingen genomen worden.

Onze primaire levenshouding is die van de leeuw die niet gedood is tijdens de jacht en daardoor sterker geworden is in het overleven. Omroep X gelooft in een gelijke uitgangspositie zoals omschreven in Artikel 1 van de grondwet.

De Zwarte Nederlander

De groep die Omroep X aan zich wil binden zijn de mensen die het prettig en verrijkend vinden om met meer dat een cultuur een samenleving te vormen met behoudt van de eigen identiteit. ‘We hebben om die doelgroep te bereiken de politieke kleur Zwart geadopteerd. Wanneer je politiek links van het centrum georiënteerd bent, ben je rood. En wanneer je milieubewust stemt ben je groen. Liberalen associëren zich met blauw en wij verwerpen iedere negatieve connotatie bij Zwart voor de cultureel diversen en hebben daarom die politieke kleur aangenomen. Bij ons kan iedereen die er voor kiest, los van je etnische kleur, Zwart zijn. Zelfs een ijsbeer!’.

Programma’s

Omroep X is niet zomaar een nieuwkomer aan het mediafirmament in Nederland. De programmamakers waarop de aspirant-omroep zich kan beroepen hebben een stevige CV. Zo heeft Ivette Forster Bij Lobith (VPRO), Jules Unlimited (VARA, 8 jaar) en verschillende lange documentaires op haar naam staan. Guilly Koster ging rechtstreeks uit de Media Academie schoolbanken regelrecht naar een eindredacteurschap bij de VPRO. Met programma’s als ‘Bij Lobith’, ‘Massiv'(Human) en ‘Boter, Kaas & Eieren’ (MTNL/RVU) mag Koster zich een gerenommeerd programmamaker noemen.

Forster en Koster jong.

Eenmaal toegelaten tot het bestel staan programma’s als ‘Voorbij Lobith‘- televisie magazine gepresenteerd door Koster & Forster met kunst, cultuur en actualiteit op de wachtlijst. Ook ‘Gewone Mensen‘ waarin de bijdrage van Zwarte mensen aan de verbreding van de Nederlandse cultuur, maatschappelijke, maar ook technische ontwikkeling zichtbaar gemaakt wordt, zal zijn opwachting maken. Andere programma’s in ontwikkeling zijn: ‘Dron‘ (Drum, red.) een nieuws programma en ‘Oso Dresi‘ (Huismiddelen, red.) waarin de kracht van niet westerse geneeswijzen onder de loep genomen wordt.

Wij en zij

Wat Omroep X doet is niet alleen programma’s maken voor de eigen gestelde doelgroep, maar vooral voor de mensen die NIET tot de doelgroep behoren. Dat klinkt contradictief maar is dat niet. Zoals de maker van een boekenprogramma zijn programma niet alleen maakt voor mensen die regelmatig boeken lezen, maar voornamelijk de NIET-lezers probeert te interesseren voor de schoonheid van boeken, zo hoopt Omroep X een hoop van het ongemak tussen wij en zij in Nederland wat diversiteit betreft, weg te nemen.

Dat doen we door dichtbij alle Nederlanders te gaan staan. Ongepolijst zonder poespas, geijkte ‘deskundigen’ of BN’ers. Uiteraard is deskundigheid een eerste vereiste maar men hoeft daarvoor niet geijkt of bekend te zijn. Omroep X is vooral geïnteresseerd in mensen met een interessant verhaal, ook al gebruiken ze alleen een X als handtekening. In de programma’s die X gaat uitzenden worden maatschappelijke ongemakken niet uit de weg gegaan. De culturele diversiteit hoeft bij de makers niet worden gezocht, want ze ZIJN het al! ‘Wij komen het gelijk dat we hebben wanneer we zeggen dat diversiteit een verrijking is niet halen, maar brengen. Omroep X zal de stroming laten zien en horen die Nederland het duwtje geeft waarmee we kampioen worden!’

De makers van Omroep X zullen overal in het land te vinden zijn om te bewijzen dat verschillen vaak net zo interessant en waardevol zijn als overeenkomsten. Meer culturen, weten altijd meer dan een cultuur.

Omroep X toont continue betrokkenheid, interactie en invloed op inhoud. In onze programma’s vragen we het publiek om interactie via sociale media (Facebook, Instagram, Twitter, en YouTube).

Forster en Koster nu.
  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio