Skip to main content

De X in de naam van de omroep roept vragen op over de aard van de vereniging en op die vraag geven we met alle liefde antwoord. En dat antwoord is tweeledig:

  1. Ja, daar waar actie nodig is om de wereld een positieve richting op te sturen zal Omroep X programma’s maken of uitzenden die die richting zichtbaar maken. Of dat nou gaat over het onnodig doodknuppelen van jonge zeehonden, kinderarbeid of Black Live Matters. De makers zullen altijd opzoek gaan naar een journalistiek evenwichtig en gebalanceerde programma.
  2. Nee, daar waar actie niet vereist is, zullen we niet opzoek gaan naar spijkers op laag water. Balans in de BV. Nederland en in de wereld staat hoog in ons vaandel.

Was Malcolm X extreem?

In de Ogen van Omroep X was Malcolm X eerder het antwoord op extremisme. De toenmalige positie van Zwarte mensen in Amerika toen, was dusdanig slecht dat de acties die Malcolm predikte gerechtvaardigd waren. De geschiedenis heeft ons geleerd dat het zowel de leer van X als de vredevolle marsen van Dr. Martin Luther King Jr. nodig waren om verandering te bewerkstelligen.


Malcolm X was het antwoord op extremisme.

Om goed te begrijpen hoe de geschiedenis verlopen is, is het belangrijk dat de verhalen van die geschiedenis verteld worden. Omroep X stelt het in juist perspectief stellen van de geschiedenis tot een van haar hoofddoelen.


Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

Leave a Reply

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio