Skip to main content

Het Surinaamse vrouwen elftal heeft de eerste pre-WK-kwalificatiewedstrijd tegen Mexico met 0-9 verloren. Het gastland was in Estadio Universitario duidelijk veel sterker dan de Natio vrouwen.  Het Surinaamse doel is bekogeld met 33 schoten richting de palen en de lat.

Stephany Mayor opende al in de negende minuut de score. Katty Martinez zorgde met twee treffers in de 24ste en 33ste minuut voor de 3-0, terwijl Diana Garcia Castillo op slag van rust er 4-0 van maakte. De tweede helft was drie minuten oud toen ze handjevol compleet maakte, voordat Rebecca Bernal (62′) voor 6-0 aantekenden. Carolina Jaramillo (75′), Maricarmen Reyes (88′) en Alicia Cervantes (89′), die invielen, maakten het Mexicaanse feest compleet.

Amy Banarsie (PEC Zwolle) en Tryfosa Sastrokromo kregen beiden een gele kaart. Banarsie heeft met een basisplaats tegen Mexico haar debuut gemaakt voor Suriname dat voor het eerst met vrouwen uit de diaspora in haar gelederen speelde. Na afloop was vooral Shamaira Stekkinger emotioneel. De teleurstelling was ook af te lezen van de gezichten van de andere speelsters. Mexico gaat in groep A aan kop met drie punten. Ook Puerto Rico heeft er drie punten na de 4-0 winst op Antigua en Barbuda. Suriname, dat voor het eerst in historie met diaspora voetballers aantrad, speelt dinsdag tegen Anguilla in het Franklin Essed Stadion

Foto: PEC Zwolle vrouwen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

Leave a Reply

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio