Skip to main content

Childpress.org helpt  jonge wereldburgers om hun stem te laten horen, door overal jongeren perscentra op te richten. Met jonge constructieve journalisten en publicisten brengen ze de wereld in beweging. Het motto is: Eén publicatie tegelijk! Behalve in Nederland heeft de organisatie afdelingen in Noorwegen, België, Frankrijk, Spanje en Zuid Afrika. De organisatie kreeg landelijke bekendheid toen de 14 jarige  Darryl Amankwah de eerste kinderperskaart ontving.

YouTube player

De afdeling in Amsterdam wordt geleid door de van oorsprong Noorse Elise Sijthof die ook The Class Moves!, een programma voor beweging, houding en ontspanning in de klas ontwikkeld. TCM! moedigt kinderen aan om comfortabel te zijn met hun lichaam en vertrouwen in hen te hebben, als individu en in groepen, en om bewustzijn en sociale dynamische gewoonten te ontwikkelen als basis voor een leven lang leren. Het programma is in zes Europese landen gebruikt.

Childpress.org hebben het plan om samen te gaan werken om een solide journalistiek basis te bouwen. Deze samenwerking kent een korte en lange termijn versie. Op korte termijn wordt er samen opgetrokken om de komende gemeenteraadsverkiezingen ook voor jongeren inzichtelijk te maken. Op lange termijn moet de samen werking uitgewerkt worden tot een solide media platform.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

Leave a Reply

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio