Skip to main content

R'n'B Artiest Evie: Als vrouw in de muziekscene loop je soms tegen mannen met verkeerde bedoelingen aan

Foto: instagram

Selma Bintalal 7 februari 2022

AMSTERDAM- Singer-songwriter Evie Leynse (21) komt uit Middelburg en in haar vrije tijd kookt zij het liefst. Sinds het begin van de coronapandemie is zij begonnen met het uitoefenen van haar zangkunsten. In een interview met Evie kom ik erachter hoe zij haar talent ontwikkelt en waar zij zichzelf later ziet. Evie’s gaat als July Ivy door het artiesten leven.

Wat is jouw favoriete muziekstijl?

“Echt van alles, ik luister het liefst naar Reggae en R’n’B.  Dat is ook het genre dat ik maak, maar ik wil alle kanten op gaan en ik wil van alles proberen.”

Waar is jouw passie voor zingen ontstaan?

“Nou eigenlijk is het ontstaan in de eerste periode van de quarantaine en het was altijd al mijn droom om op te treden als zangeres. Maar ik dacht altijd dat ik het niet kon en durfde ook niet te zingen. Ik schrijf al muziek sinds dat ik klein ben en in de quarantaine heb ik de stap genomen om te oefenen met zingen.”  

Ik hou van muziek luisteren. Als ik onder de douche sta of als ik mezelf aan het opmaken ben, luister ik altijd wel naar muziek.

Heb je het jezelf aangeleerd om te zingen of heb/had je daar hulp bij?

“Ik wil heel graag zangles want ik oefen eigenlijk op karaoke en daardoor is mijn stem wel ontwikkeld. Maar ik heb wel moeite met de technieken, dus dat moet iemand mij aanleren.”

Wat zijn jouw belangrijkste ervaringen als singer- songwriter?

“Ik sta nog helemaal in het begin van mijn carrière dus ik heb nog geen optredens gehad. Als ik een studiosessie heb en diegene is blij met mij dan ben ik ook tevreden. Wel is het belangrijk met wie je de studio ingaat. Als ik thuis zing en die ene uithaal me lukt dan ben ik ook erg blij. Als ik op ten duur zie dat het zingen vooruitgaat, geeft mij dat een heel fijn gevoel.”

Kan je mij wat meer vertellen over waarom het belangrijk is met wie je de studio ingaat?

“Omdat je een vrouw bent hebben de sommige mannen verkeerde bedoelingen. Dat lijkt een onderdeel van de muziekscene. Ik doe veel op social media en ik probeer zoveel mogelijk connecties op te bouwen. Zo kom ik ook mensen tegen met wie ik denk samen naar de studio te kunnen gaan. Maar als ik bijvoorbeeld met een man praat en ik denk dat diegene serieus met mij naar de studio wilt gaan dan krijg ik vervolgens de vraag: “Hey schatje wanneer kom je dan.” Dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen en denk ik goed na of ik het wel of niet doe.

Ook heb ik meegemaakt dat ik twee liedjes heb opgenomen met iemand in de studio waarvan de liedjes niet helemaal af waren, maar hij vroeg de hele tijd of ik kon blijven slapen. Ik ga dat niet zomaar doen, ook al zit er geen bedoeling achter. Elke keer als ik kwam bleef hij pushen. Daar werd ik heel ongemakkelijk van, maar ik had mijn tijd in die liedjes gestopt dus ik wou het ook afmaken en uitbrengen.

Op den duur appte ik met hem en hij bleef vragen of ik langskom om de liedjes af te maken. Deze keer zei hij weer: “Maar kan je wel blijven slapen deze keer?” En natuurlijk heb ik het afgewezen. Waarop hij vervolgens zei: “Ja, je moet er wel wat voor over hebben en je doet moeilijk. Normaal moeten mensen betalen om met mij naar de studio te gaan, dus je moet gewoon blij zijn dat je deze kans krijgt.” Het misbruik van vrouwen is het grootste probleem voor vrouwen in de muziekwereld. Ik denk als dit probleem er niet was geweest, ik zoveel meer kon uitbrengen”

Wat is jouw hoogtepunt tot nu toe als singer- songwriter?

“Toen ik mijn eerste single uitbracht.”

YouTube player

Waar zie jij jezelf later?

“Ik zou het liefst een carrière maken in de muziekwereld, maar ik heb ook andere dingen die ik ook leuk vind om te doen zoals: bepaalde onderwerpen bespreekbaar maken, dingen uit de wereld helpen, over belangrijke dingen praten en natuurlijk content maken.”

Wat is jouw droom om nog te bereiken in de muziekwereld?

“Ik zou het liefst optreden voor een heel groot publiek. Internationaal gaan is mijn doel.”

 Volg Evie op Instagram: @july.ivy

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

Leave a Reply

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio