Skip to main content

Natio pakte in haar eerste wedstrijd van de Nations League in de nacht van 5 juni een punt tegen Jamaica. De ploeg van bondscoach Stanley Menzo speelde in Paramaribo dankzij een fout van de Jamaicaanse doelman gelijk tegen het op papier sterkere Jamaica.

Natio in de eerste helft op achterstand door een treffer van Toulouse-aanvaller Junior Flemmings. Op het eind van de tweede helft werd het gelijk door een eigen doelpunt van keeper Amal Knight, die de bal in eigen doel sloeg na een corner.

Bij Suriname stond met Warner Hahn, Dion Malone, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam, Shaquille Pinas, Myenty Abena, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar en Yanic Wildschut een flink aantal oud-Eredivisie-spelers aan de aftrap. Onder anderen Ryan Donk en Jeredy Hilterman vielen in.

Suriname is samen met Jamaica en Mexico ingedeeld in groep A van de Nations League. Woensdag wordt voor de tweede keer tegen de Jamaicanen gespeeld, waarna volgende week zondag een wedstrijd in en tegen Mexico wacht.

De vier groepswinnaars in divisie A van de Nations League voor landen uit Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch gebied plaatsen zich voor de finaleronde. Ze verzekeren zich bovendien, net als de groepswinnaars uit de lagere divisies, van deelname aan de Gold Cup. Met dit gelijkspel zet Stanley Menzo die opwaartse spiraal voort die ingezet is door oud-bondscoach Dean Gorre.

De return Jamaica – Suriname vindt plaats op 7 juni (8 juni om 03.00 uur Nederlandse tijd)

 

 

 

Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

Leave a Reply

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio