Skip to main content

Bron: Instagram

Selma Bintalal 1 mei 2022

AMSTERDAM- Sleepy maakt muziek in de stijl van R&B en hij komt uit Rotterdam. In een kort interview kom ik meer te weten achter het verhaal van zijn nummers, over zijn muziek carrière en  waar zijn naam vandaan komt.

Waarom noem jij jezelf Sleepy?

“Het voelde voor mij alsof ik deze naam kreeg. Ik dacht namelijk veel aan het woord ´Sleepy´, omdat ik vaak overdag moe was en daarom besloot ik mijzelf ´Sleepy´ te noemen.”

Hoe ben je begonnen met het maken van muziek?

“Als kind kreeg ik vaak woedeaanvallen en op school was dat ook te merken. Op een dag liep ik langs mijn tv die aanstond in de woonkamer en daarop zag ik een rapper die aan het voetballen was met kinderen. Die rapper zei: “Als je boos bent moet je gaan rappen of freestylen. ”  Ik dacht bij mezelf dat het ging helpen tegen mijn woedeaanvallen. Uiteindelijk begon ik op de trap te freestylen, maar het was voor mij doen gaar. Later toen ik in Afrika op school zat, gingen de kinderen vaak op de tafel beats maken. Zelf ging ik op die beats spitten en iedereen om mij heen vond het goed wat ik deed. Dat was voor mij de motivatie om door te gaan. Zo ging ik tegen anderen freestyle battles houden. Toen ik terugkwam naar Nederland ging ik beats maken op mijn computer, omdat ik dacht dat beats maken voor mij weggelegd was. Dat was niet het geval en daarna ben ik gaan rappen.”

Waar komt je inspiratie vandaan voor het maken van muziek?

“Ik denk veel na en voel dingen op heel veel verschillende manieren. De inspiratie om muziek te maken komt vooral uit de dingen die in mijn hoofd omgaan of de dingen die in mijn leven gebeuren.

In ´Seks in Ibiza´ praat je over een dilemma waar je tegen aanloopt. Wat is het verhaal achter track?

“Het nummer ging over een droom. De meeste jongens krijgen op hun dertiende een natte droom en ik had dat nog nooit gehad. Op mijn vijftiende had ik een droom dat ik met een meisje op een strand was. Het was zo mooi en het voelde echt alsof ik in Ibiza was. Daarna had ik seks met dat meisje in mijn droom en toen ik wakker werd besefte ik dat het nog geen steeds geen natte droom was. Maar het was wél een droom die ik nooit meer ben vergeten.”

In je track ´Niemand tavt mijn vibe´, maak je nogal een grote statement. Wat was jou intentie met dit nummer?

“Ik kan een onbekende persoon uitkiezen en ik zou weten welk liedje hij/zij van mij lauw zouden vinden, maar het is niet wat ik lauw vind. Tenminste alles wat ik maak vind ik wel lauw om te maken, maar ik heb de meeste passie en liefde voor de domste dingen doe. Dat vind niet iedereen lauw, maar ik doe juist de domste dingen op een bepaalde moment op de beat waarop ik het echt te gek vind. Dat is de essence van mijn echte vibe. Bijvoorbeeld in mijn track ´Crossfaded´ heb ik een beetje van mijn eigen vibe erin gegooid onder een commercieel geluid en daardoor heb ik wat haat reacties gekregen.”

Wat wil jij nog bereiken met je muziek?

“Ik wil vooral mijn leven goed hebben en ik wil ook echt groot worden in de muziek, maar dat zal nog wel even duren.”

Wat kunnen we nog meer van jou verwachten in de toekomst?

“Ik ga misschien een show of twee geven voordat 2022 voorbij is.”

 

Volg Sleepy op Instagram: St.slpy

Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

Leave a Reply

  • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
  • https://www.omroepx.tv
  • X-Radio World Music & Talkradio