Skip to main content

Wie als televisie-, film- of radiomaker wil doordringen in het huidige bolwerk van Hilversum krijgt te maken met kijk- of luister cijfers. De overgrote bevolking van Nederland bestaat uit autochtone Nederlanders die graag programma’s wil zien die ze kennen en herkennen. Dit heeft tot gevolg dat de verhalen van Gerard Joling, Dries Roelvink en Linda de Mol keer op keer weer te zien zijn op de buis. Dat is op zich geen probleem, maar het ontbreken van de verhalen van Shaniqua, Faizal en Imro is dat wel! En die verhalen zijn net zo belangrijk omdat hun kinderen en kleinkinderen een wezenlijk deel van het nieuwe Nederland vormen.

Het narratief van de huidige media

In het narratief van de huidige verhalenvertellers in de mainstream media, zijn politiek en etnisch Zwarte Nederlanders vaak showbizz- of sportmensen. Ook in programma’s die een hoog crimineel gehalte hebben is zijn deze groepen oververtegenwoordigd. Dat is voor het zelfbeeld van jongeren in deze groepen funest. Het hebben van positieve rolemodels is van essentieel belang in de maatschappelijke vorming van jeugd. Omroep X stelt zich ten doel verandering te brengen in het huidige narratief door programma’s te maken waarin de protagonisten herkenbaar zijn voor de doelgroep.


Het hebben van positieve rolemodels is van essentieel belang

En natuurlijk zijn de programma’s van X vooral bedoeld voor mensen die NIET tot de doelgroep horen! Want vooral zij zijn degenen die de verhalen nodig hebben die duidelijkheid geven. De verhalen die Omroep X vertelt vloeien niet voort uit verbazing die diversiteit met zich meebrengt, maar vertellen van uit de kracht van het divers ZIJN!

cameravrouwen on the job.

Om nieuwe verhalen te vertellen, heeft Omroep X nieuwe verhalen vertellers nodig. Ben jij maker, camera- of geluidsmens, regisseur, producent, decorbouwer, cateringpersoon, editor etc., neem dan contact met ons op. Vraag ons dan niet wat Omroep X voor jou kan betekenen, maar vertel ons wat JIJ voor Omroep X wil doen. Daarna komen we er wel uit!

Guilly Koster

Guilly Koster is een van de initiatiefnemers van Omroep X. Koster heeft een lange carrière in de Nederlandse media. Hij heeft o.a. gewerkt voor de VPRO, Human, RTL4 Nieuws, MTNL en de RVU.

One Comment

 • Demis Rolador schreef:

  Beste heer/mevrouw,

  Allereerst gefeliciteerd met omroepx.tv !
  Ik vind het een heel mooi initiatief en heb mij direct aangemeld!
  Ik ben een videograaf uit Rotterdam en ik wil mij meer gaan richten op het maken van commercials, documentaires en tv items. Ik heb een heel groot netwerk in Rotterdam in diverse disciplines van entertainment tot zakelijke contacten.
  Keywords zijn : snel, professioneel & kwaliteit.
  Mochten jullie nog op zoek zijn naar content creators dan hoor ik het graag.

  Mvg,

  Demis Rolador

Leave a Reply

 • https://s16.myradiostream.com/8232/listen.mp3
 • https://www.omroepx.tv
 • X-Radio World Music & Talkradio